dilluns, 22 d’abril del 2024

 DOSSIER 7: ARNAU ROVIRA; MANLLEU FILL DE JOAN ROVIRA PRIMER PRESIDENT I FUNDADOR PATRONAL D'OSONA.





La família Rovira va comprar l'històrica fàbrica de Can Llanes de Manlleu a inicis dels anys 2.000 canviant-ne la seva activitat tradicional.


El manlleuenc Joan Rovira Vilaró (pare de Marc Rovira Martínez d'Arnau Rovira Martínez, aquest darrer actualment alcalde de Manlleu per  Junts x Catalunya a Manlleu )és responsable de màrqueting de Mimcord XXI SL, president del cercle EURAM Osona i president Centre de Formacio en Tecnologies La Salle. 

Arnau Rovira, alcalde de l'Ajuntament de Manlleu és fill de Joan Rovira qui va ser el primer president de la patronal Consell Empresarial d'Osona adscrita a la patronal catalana Foment del Treball.




S'ESPECULA QUE XAVIER ROVIRA VA VENDRE IQAP PER UNS CINQUANTA MILIONS D'EUROS


Xavier Rovira Vilaró (germà de Jordi i Joan i actualment jubilat) va vendre el 2018 la seva empresa IQAP MASTERBATCH del sector químic i amb seu a Les Masies de Roda (Osona). Tot i que no s'ha confirmat oficialment en fonts del sector s'especula que l'operació es podria haver fet per una xifra per sobre dels 50 milions d'euros pagats per l'empresa nordamericana PolyOne. 

IQAP en mans de Rovira facturava uns 40 milions d'euros i estava en beneficis. Un terç de les seves vendes eren exportacions i donava feina a quasi dues-centes persones. IQAP va ser creada per Francesc Xavier Rovira el 1979 i es dedicava a fabricar colorants i aditius.




MIMCORD XXI SL:


Del Ter, s/n Can Llanas. Manlleu.


Es dedica a la fabricació de cordes, cordills, fils, bramants i tota classe de derivats del paper i cartró. També compravenda i administració de béns immobles. Producció d'energia elèctrica d'origen tèrmic convencional. Va començar operacions el 24-8-2000. Té un capital social de 2.099.550 euros. Està a la categoria d'empreses amb una facturació superior als 500.000 euros.

Jordi Rovira Vilaró  és president (2-9-2020). Rosa Rovira Garcia és secretària (2-9-2020). Joan Rovira Vilaró és conseller (2-9-2020). Marta Codina Marin és apoderada solidària (16-12-2022). Glòria Salat Casellas és també apoderada solidària (16-12-2022). Berta Rifà Comellas és apoderada solidària (5-1-2023). Marc Rovira Martínez és apoderat solidari (22-10-2023).


Marc Rovira Martínez (fill de Joan Rovira Vilaró) és un dels responsables de Mimturk (empresa del grup Mimgroup amb instal·lacions a Turquia).



L’actual MIMGROUP, del sector paperer i el tèxtil tradicional, va començar la seva experiència empresarial l’any 1952, a càrrec de Sebastià Rovira Tenas, fundador i propietari. La primera corda de paper es va crear l’any 1958 davant la necessitat expressada per l’empresa SEAT. L'any 1986, és constitueix la primera empresa del grup, Mimcord que adquireix personalitat pròpia amb l’objectiu de desenvolupar els fils de paper i les seves aplicacions. 

Així inicialment es creen les cordes per substituir la boga natural en la fabricació de seients per cadires rústiques. Posteriorment es desenvolupen els fils de paper com a nanses per a bosses de botiga, ja en l’any 2000 s’amplien les instal·lacions fins a l’actual superfície de 17.000m2. El grup factura uns 7 milions d'euros.


L'actual seu social del MIMGROUP és l’antiga finca de Can Llanas, una finca industrial amb llarga història. MIMGROUP va fer una acurada reconstrucció de la finca i una adaptació de la turbina i el seu entorn amb les noves necessitats ecològiques, amb la construcció d’un pas per peixos i millora de les vores del riu.


Avui Mimcord és capdavantera a Europa en la fabricació de fils i cordes de paper. Aquests fils i cordes es venen emprant històricament per usos tècnics, però també més recentment per embogar cadires, teixir estores, fer recobriment de parets o fer les nanses de les bosses dites de “boutique”. Actualment s’obtenen unes 4000 Tm l’any de fils i cordes, amb una plantilla de 32 persones entre personal tècnic i de producció, sent líders del mercat europeu.


La decisió de posicionar-se geogràficament a Turquia respon a la necessitat d’apropar- se als clients d’un mercat en expansió i per tant, mantenir i millorar la competitivitat i el servei. La inversió en una planta productiva busca fidelitzar els actuals clients alhora que està molt atents a noves implantacions. Turquia és un mercat en expansió, com també ho son altres països veïns.


La nova societat de nom MIMTURK, és dissenya amb l’objectiu de ser una unitat de producció dins el grup. Amb gestió comercial directa dins el país i una àmplia capacitat d’exportació gràcies a la gestió centralitzada a MIMCORD XXI SL . Conèixer el tarannà de la gent de Turquia és molt important, per això, per una ràpida implantació compten amb un soci local que ja té cultura empresarial.


ÇAGDAS es una empresa de capital 100% turc situada a ADANA, i annexa a les seves instal·lacions s’ubica MIMTURK.

JORDI ROVIRA VILARÓ TAMBÉ CONSTA COM A CONSELLER DE PROMOCIONS TERVEU SL:


Té el domicili social a Major, 67, baixos de Santa Maria de Corcó (l'Esquirol). Es dedica a la promoció immobiliària. Va començar operacions el 20-3-2007. El capital social és de 1.239.000. Està a la categoria d'empreses amb un nivell de vendes inferior als 500.000 euros.

President: Joan Font Morera, (1-12-2015).

Secretari: Francesc Xavier Pou Colome (30-5-2013).

Consellers a 30-5-2013 són: Jordi Rovira VilaróJordi Taña FargasAlbert Sola AuletMiquel Batlle BertranAntoni Vilella AulinasJosep Alcántara Arjona Hernan Cortes Ges.

El 30-5-2013 l'empresa va fer una forta ampliació de capital de 69.000 euros a 1.239.000 euros.




Tota la informació sobre empreses que hi ha en aquest llibre prové o de fons pròpies, o del Registre Mercantil o dels serveis d’informació empresarial EMPRESIA i INFORMA D&B SA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada