dilluns, 22 d’abril del 2024

 Dossier 0d: GERMANA REINA VIU CASA TOUS MANRESA PER ESTIEUJAR I ALGUNS CAPS DE  SETMANA



RELACIÓ DE LA GERMANA I LA MARE DE LA REINA LETIZIA AMB ELS TOUS:

Passen una part de les vacances o caps de setmana convidats a casa els Tous a Monistrolet de Rajadell i a Cadaqués. Tot i això els Tous es consideren molt arrelats a Manresa i el Bages.


En en el llibre d'Anna R. Alós "Los Tous. Historia de una familia, una empresa y un osito hecho joya". que és com una biografia autoritzada queda clar que els Tous es consideren vinculats i molts arrelats a Manresa i el Bages. On contiuen tenint la seu central dels seus negocis. El llibre destaca que les quatre filles s'han casat amb nois del Bages amb els quals han tingut fills i filles. TOT I AIXÍ EL MUNTATGE DELS TOUS ÉS INTERNACIONAL, MOLT GRAN I REALMENT DESBORDA UNA MICA LA REALITAT COMARCAL DEL BAGES. D'altra banda, si a Barcelona hi palaus i edificis vinculats a la monarquia espanyola i a una de les seves precedents és a dir la Corona d'Aragó, i a Girona hi ha la Fundació Princesa de Girona, resulta que al nostre territori de comarques relacionades amb les seus centrals de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (Vic i Manresa) també hi ha encara que no sigui de manera oficial un lloc directament vinculat a la família reial. Es tracta de la finca que tenen els Tous en una petit poble prop de Manresa lloc on estiuegen de tant en tant familiars de la reina Letízia i que els paparazzis en concret i els fotògrafs de premsa en general van apuntant a la seva agenda. N'anirem parlant tranquilament en propers mesos.

germana de la reina Letizia, té relació amb els Tous des de fa pocs anys.

Els Tous la van convidar a passar uns dies amb ells a Cadaqués. La relació amb el temps ha anat augmentant. Ortiz i la seva família han estat també a Mas Noguera al petit poble de Monistrolet de Rajadell que els Tous van comprar el 2010. Mas Noguera és ara la residència d’esplai dels Tous i abans havia estat un petit hotel. Es una finca de 80.000 m2 amb piscina, una església i un heliport.

En aquests llocs Telma Ortiz va acompanyada de la seva parella, la seva filla Amanda i la seva Mare Paloma Rocasolano (Mare també de la reina Letizia i àvia de la princesa Leonor heredera del tron espanyol).



La Mare de la reina Letizia du una pulsera amb l’osset de Tous

La Mare de la reina Letizia du una pulsera amb l’osset de Tous. 

La reina, que s’ha convertit en una icona de la moda, ha convertit la firma Tous en una de les seves preferides. En els seus viatges oficials ha lluït objectes dels Tous en diverses ocasions.


A més a més, la reina Letizia porta un pulsera a la munyeca dreta personalitzada (regal dels Tous) amb els noms de les seves filles Leonor i Sofia. I també Carla que és el nom d’una seva neboda filla de la seva difunta germana Erika.



ELS JOIERS TOUS DE MANRESA i Eugenia Martínez de Irujo (la duquesa de Montoro):


Nascuda el 1968, segons la biografia de María Eugenia Yagüe sobre els Alba (col·laboradora de la revista "Hola" i comentarista sobre l'Alta Societat)  resulta que Eugenia Martínez de Irujo duquesa de Montoro va ser una nena reservada a la que no li agradaven ni les preguntes ni les explicacions.


Eugenia a partir de la seva majoria d'edat va viure del sou que li pagava la seva mare i de les propietats que li va deixar el seu pare. No va estudiar. El seu primer negoci va ser muntar una boutique de roba a Sevilla. Importava peces de marques internacionals destacades. Ella es considera a si mateixa poc diplomàtica.

Actualment és part de la imatge de Tous on fa els seus propis dissenys. No li agrada fer de model. Considera que els seus dissenys s'assemblen a com és ella: Senzills i potser a vegades fins i tot una mica infantils. 

Eugenia té una bona relació personal (quasi familiar) amb Rosa Tous i les seves filles. Quan es desplaça a Catalunya per treballar viu a casa dels Tous a Manresa. 

Eugenia vesteix "desenfadada", no va recarregada i du joies bones però poques, discretes i diguem-ne "divertides". Eugenia va sortir per primera vegada amb joies de Tous a la portada de la revista "Hola" en un ampli reportatge pel seu 29è aniversari. 

TousEugenia dissenya la seva pròpia línia de joies. Dissenys "creatius" barrejant or i plata amb cuïr i vidre de manera més o menys artesanal. A Cayetana (la Duquesa de Alba) se la veia freqüentment duent dissenys de Tous fets per la seva filla. Era una manera de donar suport a la filla. 

Eugenia de petita era amiga de l'actual rei "Felipe VI" i jugaven junts. La impressió del periodista Josep Sandoval és que Eugenia "és una dona estranya. Entre mimada i solitària, arisca i capritxosa". Diu que és "la nena dels ulls de mamá Cayetana (la Duquesa de Alba) i també del seu germà Cayetano".

Sandoval explica en el seu llibre "¿Dime con quién vas?" que una amiga seva va proposar als Tous que Eugenia fos imatge de la seva marca. Diu que a l'inici no els va fer cap gràcia. No estaven gens convençuts. Va ser gràcies a un parell d'articles periodístics del propi Josep Sandoval i de Jesús Mariñas que van cedir i fins ara no se'n han arrepentit. 

Eugenia va ser contractada inicialment per uns trenta milions de pessetes a l'any xifra que va anar augmentant després. De la seva feina el què va funcionar més van ser les petites joies.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada