dilluns, 22 d’abril del 2024

  DOSSIER 5: CLARA ROQUET: "HI HA CLASSES SOCIALS. EXISTEIXEN".




Clara Roquet (Malla,  1988) és directora de cinema guionista. Va estudiar a la Universitat Pompeu Fabra i es va formar com a guionista a la Universitat de Colúmbia a Nova York.


Va escriure i dirigir el curtmetratge El Adiós, guanyador d'un Gaudí al millor curtmetratge  


El 2021 va debutar com a directora amb Libertad




Informacions sobre gent famosa de la família Roquet.

-Laura Roquet (genet de categoria internacional en el món de la hípica) és filla d'Alfons Roquet Baucells i Maria Dolors Puigneró (filla del famós empresari tèxtil osonenc "Pepitu" Puigneró).





-Vida de la jove cineasta Clara Roquet (que és néta de Pere Roquet Jordà que va morir recentment):

Veure: https://marvinwayne.com/ca/director/clara-roquet


El llargmetratge Libertad de Clara Roquet s'ha estrenat el novembre del 2021 i tracta sobre la relació d'amistat entre dues adolescents on pesen notables diferències de classes socials i d'origen familiar. 

En una entrevista publicada a El 9 Nou a finals de novembre del 2021 Clara Roquet diu que "creure que no existeixen les classes socials és una farsa". Les classes socials, segons ella són ben reals en la vida de la gent. 

Si ella pensa això, cal preguntar-se que hi ha d'autobiogràfic d'ella en aquesta película si tenim en compte que la pròpia Clara Roquet forma part de la classe alta (jet-set) de les comarques on hi ha les seus central de la Uvic-Ucc perquè és néta de Pere Roquet Jordà (de Tona).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada