dilluns, 22 d’abril del 2024

 Dossier 10: NEGOCIS DELS TOUS JOIERS DE MANRESA



(Aquí hi ha MÉS INFORMACIÓ SOBRE ELS TOUS QUE SEGUEIX DEL DOSSIER 0d): D'altra banda Rosa Oriol i Salvador Tous, els creadors de l'empresa, van començar a festejar a inicis dels anys seixanta del segle XX a l'hotel La Solana de Ripoll lloc que frequentava la classe burgesa esquiadora de Barcelona de l'època. Pocs anys després es van casar i han arribat fins on són ara. seguirem aquí amb més informació properament.




El fons suís Partners Group té a la venda la seva participació al grup de joieria Tous.



Partners Group estudia vendre la seva participació a Tous (des del 2021).  El fons suïs va entrar al capital d'aquest grup de joieria fa uns vuit anys i controla quasi un 24% del mateix. S'ha publicat en diferents mitjans que la valoració d'aquesta participació seria d'uns dos-cents milions d'euros. El grup Tous va tancar el 2022 amb una facturació molt bona de 450 milions d'euros superant les previsions fetes. Un 17% més que l'any anterior i superant les xifres pre-covid. Les joies van representar el 70%, els complements el 20% i la rellotgeria el 10%. Un 25% del grup està controlat pel fons suís Partners Group. El benefici ha estat de 36 milions d'euros. La venda digital és un 21% de la facturació. I el grup té actius 643 establiments al món amb unes 4.000 persones empleades. El primer mercat és l'espanyol seguit d'Estats Units, Polònia i Portugal.


La família Tous té un altre 75% i hi ha un 1% en mans d'un grup d'executius


El 2019, abans del Covid, Tous facturava quasi 400 milions d'euros i tenia 750 establiments comercials en quasi 60 estats que són quasi cent més que el 2018. D'aquesta facturació més o menys la meitat prové del mercat espanyol.


La pandèmia els va obligar a tenir les botigues tancades durant més d'un any. El 2020 Tous va facturar quasi 320 milions d'euros uns cent setanta milions menys que el 2019.


L'estratègia del futur immediat és tancar les botigues menys rendibles i apostar pel comerç electrònic. Es limitaran als 45 estats on hi ha més negoci.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada