dilluns, 7 de novembre de 2022

  DOSSIER 10: REINA LETIZIA I TOUS MANRESA
(EN CONSTRUCCIÓ PARCIALMENT).El fons suís Partners Group té a la venda la seva participació al grup de joieria Tous.Partners Group estudia vendre la seva participació a Tous (des del 2021).  El fons suïs va entrar al capital d'aquest grup de joieria fa uns vuit anys i controla quasi un 24% del mateix. S'ha publicat en diferents mitjans que la valoració d'aquesta participació seria d'uns dos-cents milions d'euros.


La família Tous té un altre 75% i hi ha un 1% emans d'un grup d'executius


El 2019, abans del Covid, Tous facturava quasi 400 milions d'euros i tenia 750 establiments comercials en quasi 60 estats que són quasi cent més que el 2018. D'aquesta facturació més o menys la meitat prové del mercat espanyol.


La pandèmia els va obligar a tenir les botigues tancades durant més d'un any. El 2020 Tous va facturar quasi 320 milions d'euros uns cent setanta milions menys que el 2019.


L'estratègia del futur immediat és tancar les botigues menys rendibles i apostar pel comerç electrònic. Es limitaran als 45 estats on hi ha més negoci.ELS JOIERS TOUS DE MANRESA i Eugenia Martínez de Irujo (la duquesa de Montoro):


Nascuda el 1968, segons la biografia de María Eugenia Yagüe sobre els Alba (col·laboradora de la revista "Hola" i comentarista sobre l'Alta Societat)  resulta que Eugenia Martínez de Irujo duquesa de Montoro va ser una nena reservada a la que no li agradaven ni les preguntes ni les explicacions.


Eugenia a partir de la seva majoria d'edat va viure del sou que li pagava la seva mare i de les propietats que li va deixar el seu pare. No va estudiar. El seu primer negoci va ser muntar una boutique de roba a Sevilla. Importava peces de marques internacionals destacades. Ella es considera a si mateixa poc diplomàtica.

Actualment és part de la imatge de Tous on fa els seus propis dissenys. No li agrada fer de model. Considera que els seus dissenys s'assemblen a com és ella: Senzills i potser a vegades fins i tot una mica infantils. 

Eugenia té una bona relació personal (quasi familiar) amb Rosa Tous i les seves filles. Quan es desplaça a Catalunya per treballar viu a casa dels Tous a Manresa. 

Eugenia vesteix "desenfadada", no va recarregada i du joies bones però poques, discretes i diguem-ne "divertides". Eugenia va sortir per primera vegada amb joies de Tous a la portada de la revista "Hola" en un ampli reportatge pel seu 29è aniversari. 

TousEugenia dissenya la seva pròpia línia de joies. Dissenys "creatius" barrejant or i plata amb cuïr i vidre de manera més o menys artesanal. A Cayetana (la Duquesa de Alba) se la veia freqüentment duent dissenys de Tous fets per la seva filla. Era una manera de donar suport a la filla. 

Eugenia de petita era amiga de l'actual rei "Felipe VI" i jugaven junts. La impressió del periodista Josep Sandoval és que Eugenia "és una dona estranya. Entre mimada i solitària, arisca i capritxosa". Diu que és "la nena dels ulls de mamá Cayetana (la Duquesa de Alba) i també del seu germà Cayetano".

Sandoval explica en el seu llibre "¿Dime con quién vas?" que una amiga seva va proposar als Tous que Eugenia fos imatge de la seva marca. Diu que a l'inici no els va fer cap gràcia. No estaven gens convençuts. Va ser gràcies a un parell d'articles periodístics del propi Josep Sandoval i de Jesús Mariñas que van cedir i fins ara no se'n han arrepentit. 

Eugenia va ser contractada inicialment per uns trenta milions de pessetes a l'any xifra que va anar augmentant després. De la seva feina el què va funcionar més van ser les petites joies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada